Антикорупция и законови мерки за превенция е темата на срещата-дискусия, която ще

...
Антикорупция и законови мерки за превенция е темата на срещата-дискусия, която ще
Коментари Харесай

Кметове от Община Варна, институции и граждани с дискусия за корупцията и мерките срещу нея

" Антикорупция и законови ограничения за предварителна защита " е тематиката на срещата-дискусия, която ще се организира на 2 април 2024 година от 10,30 часа в Заседателната зала на Областна администрация-Варна.

По покана на регионалния шеф проф. Андрияна Андреева водещ на срещата-дискусия ще бъде Калин Славов - изпълнителен шеф на Асоциация " Прозрачност без граници ", българското посланичество на Transparency International.

Той е помощник по данъчно и финансово право в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Експерт в региона на антикорупцията на Съвета на Европа и преподавател в Института по обществена администрация.

Калин Славов е приключил право в Софийския университет " Св. Кл. Охридски ", има магистърски степени по Бизнес администрация и по Международно и европейско право (СУ " Св. Климент Охридски " ), взел участие е в взаимна стратегия с университетите в Нанси и Страсбург. Основните му сфери на интерес са създаване на потенциал и стабилно развиване на обществени институции, антикорупционна експертиза и разбор, изборно законодателство.

На срещата са поканени кметове и специалисти от общините в Област Варна, други държавни институции, представители на цивилен сдружения, организации и медии.

Сред тематиките ще са влезлият в действие преди по-малко от година Закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания. В него, както знаете, по този начин и не откри място отбраната на публицистите и техните източници.

Друга тематика ще е въвеждането на ESG стандартите за екологично, обществено и отговорно ръководство при обезпечаване на финансиране и достъп до обществени запаси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР